Saturday, July 26, 2008

Teaparty...err....or was it LUNCH........

DATE : 25th July, 2008 (Friday)
TIME : 03:00 pm
VENUE : Fabmom's Mansion
Kari Kepala Ikan Krishnna.....from Whimsy.....YUMMY.....
Sofea's favourite.....jelly from Whimsy......
Fabmom's Sotong Masak Merah & Sambal Terung......hmmmmmmm
Whimsy's Kerabu Mango.......WOW!!!!! inda sangka pandai rupanya......boleh order kah?

again....Whimsy's famous colorful jelly..........
We had tea outside........after that BIGLUNCH.....tebarus kann......
Fabmom's yummylicious Carrot Cake.............psssst....menyasal inda tapau......teliur aku sampai malam mau makan lagi tu kek lubak..........
My famous Resolles.........hmmmmmmm
Thanks Fabmom for the fabulous feast................
pssssst.....inda sabar for our next teaparty lagi...........

20 comments:

whimsical said...

hahhahhaha memang hmmmmmmmmm kan!Yup yup yup long live tea parties!!!!!!! sombre mood atau migraine bukan penghalang tea parties! au, manyasal i inda tapau kek lubak!

whimsical said...

Lupa, kerabo mangga, ready lah kamu, malar aku akan membawa buah tangan for our future tea parties.itu mungkin akan menjadi permanent buah tangan (walau pun tea party bukan bertema makanan berat)

Shabbymom said...

hahahahah....memang menyasal in tapau kan....sadap oh the kek lubak.....& kerabo mangga tu memang menyelerakan di makan begitu saja kan...inda payah tah makan dangan nasi...gau-gau pun ok!!!!

fabmom said...

itu la bah kamu..!! kelam kabut mo pulang..padahal kamu menjamah sikit saja kan kek tu..
aku masih nda percaya o kita makan nasi dan semua kuih2 utk 'tea'!!..
talk about tebarus..kamu tau aku makan proper dinner lagi pukul 8 pm dgn siaran ulangan kari ikan ,suppose to be 'mendangankan' laki saja sikit2 tapi...abis juga 1 pinggan..aiyyoo!! matilah Friday hari sejuta kalori!
whimsy, ko mesti bikin lagi itu kerabu mangga ah..punya sedappp! itulah bikin menambah nasi tu..huuu!!

whimsical said...

Ok set, nanti aku pi tamu dan menggarut mangga dan bunga kantan, digauli dengan belacan bakar, gula melaka dan cili padi dan di parahi dengan limao kapas.aku taruh di botol dan kasi kamu. kamu tau, semalam i sangat mengantuk!!memang nyaman kari krishna tapi si krishna punya kari so full of aji no moto kan,tengah tengah malam aku bangun dan taguk aing satu botol!!!!gila eh, punya haus ku!

Shabbymom said...

hahahaha...aus banar tu mun menaguk aying satu butul.

Fabmom...aku pun selalu mendangani laki ku makan...tapi end up aku yg kana dangani....sampai 2 kali tambahhhhhhhh.....wakakakakakah

whimsical said...

adededeh justification mendangani laki konon!wakakakiakakak!kalau hati sudah mau makan, makan ja (prinsip si Wak)

U.Lee said...

Wow! What I would give to be invited for that lunch.
And ikan pari one of my favourite dishes too.
Last ate in Penang Gurney Drive around the early 80's.
I can get the strong aroma here too, ha ha.
Have a great week, Lee.

Just plain Sharon said...

wahhh sedap oOOoo kamurang punya dishes. Maybe sa and si val buli join. Kami rajin makan juga. Hehhehehhehe...

Shabbymom said...

U.Lee- u 2 have a great week!!

Sharon- bulih bah...anytime...kami suka org yg really can eat...

Just plain Sharon said...

shabbymom...bah...kami really sudah kami punya weapons nie....fork and spoon. Hehhehehhhe....

kuireena said...

kalau tgk kamuurang pnya teaparty ni, mmg terus sia teringat sama Bree Van DeKamp from Desperate Housewives (DH) la..great food, pretty table settings, mmg macam DH la..heh

Shabbymom said...

Sharon-...hahahaha...fork & spoon saja kah?...bah tu perut pun mesti ready juga...jgn kasi isi!!!!

Kuireena-..ya bah kan macam DH pulak kami tu...malar saja ada perjumpaan makan-makan!!!!

whimsical said...

kuireena, kami memang kauat berangan.yupp u r right.cita-cita kami to emulate teh DH scene bah hahahahahah.Shabbychic Mom, suka si Bree Van de kemp, now, si Fabmom & I watak apa ah?(I tak mau jadi si Martha Huberman yang sudah kena bunuh tu..)

Shabbymom said...

mbok...tinggal c susan, gaby, Lynette & Edie!!!!!...capat sapa u pilih...

whimsical said...

u lah nominate hahahahahahah sot!

Val Aziz said...

Whimsical a.k.a Edie (sbb dia 1 org ja bujang)..Fabmom a.k.a Lynette (sbb dia berenti kerja yg rewarding to jaga anak2)..ngam ka..si Susan tu irritating lah.

Sam said...

omg....!!the curry and berabu mangga looks to die for.....kamu buat ni lain kali aku join bulih kah?

Shabbymom said...

ok bah meng......

whimsical said...

hahahahha tapi si edie tu getalan bah kan!hahahahahhaah