Wednesday, October 15, 2008

Day 1: BKI - KUL - KBR (30th September 2008)

So it was a 06:00 am flight to KL & we woke up at about 4:45 am!!!!!.......It's a good thing that our house is sooooo near to the airport.....kalau inda....alamat...ketinggalan flight lah kami.......

Hubby went to the airport first to check-in.........kami menyusul kemudian.....kapus-kapus juga lah tekejar sana sini.........nasib baik the girls inda meragam that morning!!!!......BUMMER kannn........I DID SET MY ALARM CLOCK!!!!!.....entah...whats wrong with me that morning.....

The girls with baba......sempat lagi posing....

Look at us.........muka baru bangun tidur.....sembab lagi kan.......


Our flight were ok.......the food was great...psssst.....aku inda puasa time ni....BOCOR!!! Arrived KLIA at around 8:30 am...We had to wait around for our next flight to Kota Bharu.......inda jua lama lahhh...Flew from KLIA to Kota Bharu at 10:10 am and arrived at about 11:05 am........

I thought everything went smooth...BUT...aaahhhh....One of our luggage didn't make the flight......The girl's luggage........luggage full of their bajus....BAJU RAYA LAGI TU....macam mau nangis pun ada....kapisan pun ada..........We spent almost an hour at the lost & found.........then we decided to balik rumah dulu......

The journey back to hubby's kampung took about 45mins - 1 hour..... I KNOW....JAUH KAN!!!!....Arrived Kg. Alur Lintang at about 1pm.......kepenatan tahap maksima sudah, rest for a while lepastu balik lagi to Kota Bharu at about 3:30pm to claim our bag. Bebalik kepada cerita pasal THE BAG tu.......to make it short...kalau cerita inda cukup 1 hari......after a few calls here & there.....finally they said that our bag is on the 3:30 pm punya flight to Kota Bharu...........Syukurrrr...Alhamdullilahhhh!!!!!

On the brighter side.........feast your eyes on these yummy ayam percik & ayam panggang.......




Sofea buka puasa makan durian..........
Preparing sate for Raya.........
Cha main bunga api........
& ......Shabbymom.....sempat shopping beli baju kelawar.......hihihihihi...

7 comments:

Anies Azeera said...

wah, ...banyaknya baju kelawar!!

Shabbymom said...

hihihihi....baju yang mesti di beli kalau balik sana....

fabmom said...

waaa..! berbagai dugaan rupanya.!

fabmom said...

siok kan shabby kamu punya raya! with all the drama and suspens..the fabulous food (home made satay ooo!)& the quaint place...the exciting shopping..berbaloi o the ticket !

Min said...

Sri.. bestnye balik Kg. Tak singgah KL ke ?

whimsical said...

aku lupa o mau komen. memang berbolai 9 part trip u kan!!!!!best betul lah!!!!!inda rugi.paling ku puji (ikut urutan)
1) Si Wan - sabar banar dia menikut shopaholic dan baik hatinya mengeluarkan usin kan.tapi itulah balasan b\menjadi isteri yang digauli dan menjaga anak-anaknya ye tak! 2)Chacha-sangat patient dan pandai membali balah!!mantain fesyen admirration lagi tu! 3) Si Adek - paling adorable&charlie di dunia!!belimpang tah dia di lantai kadai!!!!ber peace lagi dia dgn 3 jari nya tau!!! 4) Breakfast pelbagai jenis nasi berlauk!!!PUKITAIIII betul, terliur aku!!Hanje** u sri!!5) Mama SI Yan-kebaikan hati u mengingati jua kami di sini dgn buah tangan kain dan for this 9 parts posting!!!

Shabbymom said...

Min...sila baca part seterusnya...

Whimsy....bestkan laki ku tu...tp jangan telampau di puji...kekambangan nanti.....c Cha memang selalu maintain...tp adek nya..hmmmmm...payah kan di usai...bikin panas!!!!