Tuesday, March 31, 2009

Happy Birthday Sofea!!!!!!

Hi folks!!!!........I'm still here...just ridiculously busy!!!!

I know my post for today sangat-sangat bangas @ basi........tapi I blog saja ok!!!!

On the 3rd March 2009 was Sofea's 3rd birthday!!.....still can not believe she is already 3!!!!

We celebrated her birthday with her dear cousins at my mom's place on the 28th February!!

What's a party without cake!!
....ordered her cake from Bits & Bites!!!!

Her presents from mama & baba.....
psssst.....special request from lil Sofea......UNDERPANTS DORA!!!!!!!!

That nite, I cooked Roast Chicken with blackpepper gravy & potato gratin!!!
& my mom cooked masakan melayu........

I'm always afraid I won't have enough food for the party......
......so I ordered satay!!!!!!
& on the 3rd March 2009.....sekali lagi kami celebrate
her birthday @ Brass Monkey!!!!!!
Just us & Uncle Thomas!!!!!!!
Uncle Raja gave her extra scope of Ice Cream!!!!!!!

Tapi kesian kan my Cha......tertidur time tu!!!!!!

My Salmon with lemon butter sos!!!!

& the boys ordered Lamb Shank!!!!

There goes your diet baba.....!!!!!!!

Hub's friend @ partner......Uncle Thomas!

Rangka kan c Wan.......licin piring nya!!!!!!

and on the 13th March 2009,
my little girl celebrated her "3rd" birthday together with her classmates at Tunasari!!!!
Macam ada 8 orang budak busday hari tu!!!!!!
& my kek paling damit antara semua!!!!!!!
V.....bukan luki ahhhh......
anak2 damit inda bulih banyak makan manis2!!!!!!
wakakakahhhhh.........
lagipun.....class c Sofea ada 9 orang ja.........
Sofea with mamanya yg inda banyak makan sudah...(statement berani mati!!!!!!).....
psssst...yg sudah turun 5kg!!!!!!!
wish me luck guys......need to kurang 10 more kgssssssss!!!!!!!!!!!

The birthday boys & gals!!!!!!!!!
V & M.....cuba kamu tinguk tu budak perempuan di tangah tu......
basar banar kek nya kannnnn.......berabis jua mama nya tu........
Teletubbies lagi kek nya tuuu........
Sofea ready to blow her cadles!!!!!!
Proud mama with her sweet angels!!!!!!!!

Sofea with her friends in the classroom!!!!!!!!
Sikit kan V & M anak murid nya........
nasib baik kek damit!!!!!!!

To My Little Girl Wan Hannah Sofea~Happy 3rd Birthday

8 comments:

whimsical said...

adedeh malarrr diulang sikit kan classmatesnya..mau mengaburi lokek mamanya mengasih kek paleng damit!!!!!!wakakakakakaakkak!!!! Sedap tu masakan melayu mam mu kan!!! Lain cerita, sikit jua timun mama mu!

fabmom said...

wah!wah!wah! 3x besday c adek!! dari bulan 2 lagi dia party rupanya!!
patutlah s, ada c raja baritau aku hari tu, kamu d sana few days earlier sambut bday anak. lupaku bercerita arahmu jua..

Shabbymom said...

wakakakahhhhh...lol lol lol lol!!!!....mula2 tu macam malu jua lahhhh kek nya damit....tapi sekali liat ada jua bahh kanak2 lain bawa kek damit!!!!!....timun?...inda cukup kali mama ku bali!!!!!!!!

ohhh...ada c raja membari tauuu!!!!....hmmmmm makin nyaman kan sup nya di sana atu!!!!...lauk nya lagi....adihhhhhh.....nyum nyum!!!!

Cath J said...

Wah...Tunasari ni dah tukar warna yerrr...Tapi grill pagar tetap sama...hihihi... Tunasari memang mcm ni selalu celebrate bday anak2 ramai2...Dulu I mengajar kat situ... ada 5 ke 8 org anak murid bday, siap je bday...semua makbapa budak2 tu suruh I ambik kek tu....Ya ampun!!! hahahha....rindu juga kat Tunasari ni.... Teacher Lina, Teacher Mei yin masih kat situ ke??? hihihihi....

Shabbymom said...

hi cathj....yes...teacher Lina & mei yin masih lagi di Tunas Sari!!!!!!

Val Aziz said...

love the epxresion si sofea sma eskrim nya..and the rambut ikat tanduk tu bah..andu..

Sam said...

mama cha....kami yg sunyi di klang ni is waiting with anticipation for new updates on "My Shabby Life"...si alin mengeluh....:))

Shabbymom said...

adidihhhh....kesian c alin kan....mama cha malas lahhhhhh.....