Wednesday, April 2, 2008

Peria Goreng!


Last nite my hubby mengidam mau makan Peria Goreng!!! sooo superwife ni pun masaklah peria goreng 4 him.....ok juga ohhh...macam d Choice Restaurant!!!!...I put a little bit of cuka untuk kasi krupkrup my peria....& satu bungkus of curry Baba's powder (bungkusan kecil ahh), with two tablespoons of chili boh, tepung gandum & a little bit of water. Wallah...Peria Goreng!!!! it's really nice when u eat it with lamb curry!!!!...selamat mencuba u ol...& Happy Aprilfool Day u ol!!!!
Gotta go now...mau ambil anak lagi d school!

6 comments:

whimsical said...

waduh sgt nyaman.mcm mana u hiris the halia.pakai piso or how? bole tahan wishlist u.!!!!!syok kan, memang itu refi yg ada tv ultimate gift la!!!!!

wanaryani said...

VALLLLL...PERIA..BUKAN HALIA..misti padas tukan makan halia gau-gau...mmmmm how i wish c hubby balikan tu refi....sabarrrr saja ...next year or ulang tahun ke 10 perkahwinan kali..adui..batah lagi tu...by the time lain sudah function isbok tu...

whimsical said...

hhahahahaah peria. mcm mana u hiris? pakai piso or pakai penghiris timun/carrot

fabmom said...

memang macam di kedai punya rupa dia! pandai o! do u know Krishna nda lagi serve itu sekarang? U should supply to them!
motif? wishlist semakin panjang!

Bobby said...

wah, congrats chef ... peria goreng is one of my favourite food .. lama sudah ndak makan .. boleh lah saya pegi Taman pasir Putih to order the Peria Goreng ... share receipe plz ...

wanaryani said...

Val - hiris pakai piso lah...tajam punya ya
Fabmom - hah c Krisna inda bejual peria goreng sudah? karang ku mengaply kerja d sana...hahaha tukang goreng peria saja keraja ku..wishlist...akan dipanjangkan lagi..no motif..saja suka-suka!
Dg. - no prob...tu peria potong dulu lps tu rendam sama air garam...lps tu buang air baru dicampur sama cili boh, sikit garam, serbuk kari, tepung gandum & cuka + air sikit!