Saturday, April 26, 2008

Friday Rambles!


Well hello again people.....

Last nite....Auntie Whimsy had dinner with us........she's delivering my shabby vintage pillowcases that I ordered from her...........AGAIN (inda puas-puas dengan pembelian!!!!) .............. I cooked Ayam Madu, Fried Fish, Sayur Kacang masak Kunyit & Sambal Hijau (another Indonesian food that I'd tried) for our guest!!!!

The ingredients are: 10 biji cili padi hijau, 1/2 biji tomato hijau, 1 biji bawang merah, 1 papan petai (optional), 30gm ikan bilis (goreng sekejap), 1 ulas bawang putih, salt & cooking oil.
Method: Tumbuk separuh lumat semua bahan, panaskan minyak masak & tumis sehingga masak.


My sambal hijau......yang agak kekurangan oil!!!!

& for dessert, I'm making "Chocohotopots" (imagine c wak sebut!!!!).....Fabmom...macam chocolate pudding bah...mcm d Grazie!!!!.....tapi mine ada keras sikit....it's supposed to be easy gooey underneath.......maybe I should bake them 10 minutes instead of 20 minutes macam yang c Nigella cakap!!!.....oh ya...recipe courtesy from Nigella Lawson!!!!

My pillowcases.....siap bungkus lagi.........




ok lah.....bye....have a nice weekend u'ol!!!!!

5 comments:

whimsical said...

heheeh astaga sri, itu bungkusan pillowcase macam SHENIS si Min!

wanaryani said...

gilak u ni!!!!!...gali aku ohhh tu SHENIS tu....

yasminsanusi said...

Hey Val, lucah la !
Wish I'm there too..best ooo selalu makan-makan. Val, ingat sikit body fat engkau tu, u're on medication !
Kau memang pro masak Indon now Sri.

fabmom said...

ooo...mengintu lagi c Val ni..
oho...nda sama itu sambal hijau sama gambar..tapi nggak penting ya..pokoknya enak..oiyo..ko pandai buat choc pudding! nanti klo tea d rumah ko buat itu aa!
v impressive delivery service nya, dpt sarung shenis..kau boleh buat utk plastic bag dispenser kan.

wanaryani said...

Min- YES...I'm a pro now!..heheheh
Fabmom- insyaallah...aku cuba lagi bake tu chocohotopot masa tea party kitani...c Whimsy atu mengintu lagi d rumah ku...kesian ia...inda bedangan makan malam & yes very impressive kan service nya!!!